Milyen a tökéletes csapatépítő?

A JÖVŐBEN NEM VÍZBŐL VAGY ÉLELEMBŐL LESZ EGYRE KEVESEBB, HANEM NAPFÉNYBŐL!

Bár talán elsőre egyszerű feladnak tűnhet, egyáltalán nem könnyű jó csapatépítő programot szervezni. Tapasztalataink alapján, azok az események, amelyek csapatépítés céljából kerülnek megszervezésre, gyakran kimerülnek az evés-ivásban és a beszélgetésben, még akkor is, ha kezdetben összetettebb tervekkel kezdtek neki az ötletgazdák a szervezésnek. Egy ilyen alkalom koordinálása egyáltalán nem könnyű és sok esetben nem is fogalmazódik meg rá az igény a munkavállalók részéről, különösen egy céges környezetben. Ezáltal előfordulhat, hogy a kollégák tehernek érzik az erre vonatkozó törekvéseket. Erre megoldást jelenthet, ha egy szabadulószobát választunk, ugyanis elvárások nélkül, játszva és szórakozva fejlődhetnek a résztvevők készségei, olyan mértékben amelyre talán nem is gondolnánk.

Legyen szó akár baráti társaságról, kisebb vállalati csapatról vagy bármilyen egyéb csoportról, a szabadulószoba minden esetben egy kiváló választásnak bizonyulhat, ha az a célunk, hogy a tagok eredményesen együttműködjenek és egymásra hangolódjanak. Minden csapatnak egyedi kihívásokkal kell szembe néznie, hiszen az élmény a különböző csoportdinamikából adódóan mindenkinél különböző, más-más embertípusoknak más feladatrészek lesznek testhezállóak. Csak a csoport összetartásán múlik, hogy a meghatározott szabályok mentén képesek legyenek teljesíteni a kihívásokat. A feladatok teljesítése során szükség van gyorsaságra és hatékonyságra is, ezen feltételek megléte egy céges csapatnál elengedhetetlen.

Ha már megvan az összhang, akkor azért lesz szórakoztató a program, ha pedig még nem sikerült egymásra hangolódni, akkor azért, mert együtt tapasztalhatják meg a csapattá válás örömét. Az együttműködés rávilágíthat a csapattársak rejtett tulajdonságaira és erősségeire, ezáltal egymás megbecsülése is erősödhet a játék során.

Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a cél csak közösen érhető el, egymásra támaszkodva lehet legjobban és legeredményesebben leküzdeni az akadályokat. A játék során elengedhetetlen a kommunikáció, nem maradhatnak kimondatlan ötletek. Ennek köszönhetően a félénkebb, visszahúzódó csapattagok is kiteljesedhetnek. Természetesen a játék során is felmerülhetnek konfliktusok a csapattagok között, azonban ezeknek az elakadásoknak a feloldása elengedhetetlen a hatékony együttműködés érdekében.

Információk

Időpontfoglalás