Tippek a nyeréshez

A JÖVŐBEN NEM VÍZBŐL VAGY ÉLELEMBŐL LESZ EGYRE KEVESEBB, HANEM NAPFÉNYBŐL!

Nem, nem, ez a bejegyzés nem arról fog szólni, hogyan juttatunk hozzá a helyes megoldáshoz, hanem arról szól, hogy dolgozzatok és értsétek meg egymást egy szabadulószobában, hogy sikert érjetek el, azaz kiszabaduljatok.

Itt olvashatsz azokról a tippekről, melyek egészen biztosan a nyeréshez vezetnek:

Munkamegosztás

Talán ez a legfontosabb pontja a játéknak: ha ezt be tudjátok tartani, akkor már egészen biztosan több időt nyertek, mintsem, ha mindenki a saját feje után menne és ezzel szétszéledne a csapat. A szabadulószobás játék egy csapatjáték. Ez azt jelenti, hogy KÖZÖSEN és EGYÜTT kell véghezvinni a kutatást.

Viszont úgy is játszhattok, hogy páros csapatokban különváltok és megbeszélitek, hogy ki, melyik területet fejti meg. Így több kicsiből teszitek össze a nagy megoldás részeit.

Megfigyelés

Főleg a kezdő játékosokra igaz, hogy amint bemennek egy szobába, elvarázsolja őket a látvány, vagyis elveszti azt a szempontot, amiért odament és emiatt rengeteg időt veszít a csapat. Ugyan feltétlen kiemelendő, hogy körbe kell nézni és felmérni a terepet a játék kezdetén, de érdemes megfogadni azt a tanácsot, hogy ne vesszünk el a „rengetegben”. Beszéljük át, hogy mely területeken lehet nyomra találni, mi az első helyszín, hova lehet tovább haladni.

Ne bonyolítsd!

Mint mindenben, úgy erre a területre is igaz, hogy az ember próbálja túlkomplikálni azt, amiben talán nincs is annyi. Nos, ez igaz a szabadulószobákra is. Van olyan, hogy egy számzár kinyitásához valóban csak az a 4-6 szám kell, semmi más. Törekedj egyszerű megoldásokra, mert míg te túlbonyolítod, addig kifogysz az időből.

Nálunk nyelvtudásra, vagy hozott tudásra nagyon kevés esetben lesz szükség, hiszen a szobáinkat úgy alakítottuk ki, hogy azt már 12 éves kortól élvezhessék a gyerekek, ezért nem tettünk bele megoldhatatlan elemeket. Csak a józan eszünkre és egy kis logikára lesz szükség!

Egyéb információ

A játékotokat kamerával és hanggal is kísérni fogja a játékmester, hogy ha elakadtok, tudjon segíteni. Érdemes tehát rá hallgatni, ha beleszól a játék menetébe. Természetesen nem a megoldást fogja elmondani, csak rávezető információval segíti a kutatást.

Ezekkel az információkkal tudtuk segíteni a jövőbeli szabadulásotokat. A többi pedig rajtatok múlik!

Információk

Időpontfoglalás