Tornáztasd meg az agyadat!

A JÖVŐBEN NEM VÍZBŐL VAGY ÉLELEMBŐL LESZ EGYRE KEVESEBB, HANEM NAPFÉNYBŐL!

Ahhoz, hogy ki tudj jutni egy szabadulószobából szükség van kreativitásra, leleményességre és egy nagy adag logikai gondolkodásra. Mindenki más-más területen kiemelkedő és könnyen előfordulhat, hogy míg egy játékmenet során Te vagy az ötletgazda, a megvalósítás egy másik csapattársad segítségével születik meg. Ezzel semmi gond nincs, hiszen egy szabadulószoba akkor igazán szórakoztató, ha közösen együtt tudtok működni. Ennek ellenére mégis örülnél, ha a különböző feladattípusokban tudnál egy kicsit fejlődni? Akkor tornáztasd meg az agyad, hiszen nem csak fizikailag lehet edzeni!

Ha kicsit belemélyedünk a témába, rengeteg különböző típusú játékkal találkozhatunk, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Akadnak köztük könnyűek és kifejezetten bonyolultak is, ami közös bennük, hogy rendkívül szórakoztatóak.

A leggyakrabban a sakkot és a dámát ajánlják a logikai gondolkodás fejlesztéséhez. A játék során nem csak a saját lépéseinket kell megterveznünk, de az ellenfelünk lépéseivel is előre kell számolnunk.

Talán nem is gondolnánk, hogy a különböző kirakósok mennyire sokat fejleszthetnek a logikai gondolkodásunkon. Miközben játszunk erősödhet a stratégiai érzékünk és a finommotors készségeink, miközben monotonitástűrést, kitartást és türelmet tanulhatunk. Akár egyedül, akár társaságban örömteli tevékenység lehet, az igazán elhivatottak szabadulószoba előtt vagy után bevezetésnek és levezetésnek is játszhatják a csapatukkal összeülve.

Ha szívesen játszanánk a számokkal vagy a szavakkal, akkor a sudoku, a scrabble vagy a keresztrejtvény lesz a nekünk való időtöltés. Ez az eddigieknél mindenképpen magányosabb időtöltés, ugyanakkor előnyük, hogy ezek a játékok csak kevés eszközt igényelnek, hiszen ezek a játékok akár saját erőforrásból létrehozhatóak.

Ha ezekkel a módszerekkel tudatosan rákészülünk a követkető alkalomra, mikor meglátogatunk egy szabadulószobát, könnyen lehet, hogy meglepő eredményt tapasztalhatunk.

Információk

Időpontfoglalás